Omega 3 visolie

Belangrijk voor een goede energiehuishouding en een stralende huid onder andere. Lees gauw verder voor meer informatie.

 

 

Ik wil graag persoonlijk contact

Omega 3, een essentiele voedingstof die we helaas bijna allemaal tekortkomen.

Heel lang is omega 3 rijk voedsel uit de zee een groot onderdeel geweest van ons dagelijkse voedingspatroon. Onze hersens zijn sinds we zeevoedsel zijn gaan consumeren, met sprongen vooruit gegaan. Onze voorouders leefden ook zoveel mogelijk rondom water. Tegenwoordig eten we veel minder omega 3 rijk zeevoedsel zoals wilde vis en zeewier. En we consumeren teveel granen, suikers en zuivel.

Omega 3 vetzuren houden onze cellen gezond, soepel en doorlaatbaar zodat voedingsstoffen naar binnen kunnen en afvalstoffen eruit. Onze cellen bevat namelijk een membraam, de buitenkant die als een barriere functioneert, die bestaat uit vetzuren. Het laat voedingsstoffen in de cel en afvalstoffen eruit. Is jou membraam verhard geraakt doordat hij tekort heeft aan vetten dan is het niet een harde tafel, energie gaat er niet in en komt er niet uit, even heel overdreven gezegd.  Is het membraan soepel dan kan de energie goed stromen, in en uit.  

Een verstoorde membraanfunctie brengt een hoop energieverlies met zich mee. Maar daar is gelukkig wat aan te doen. Ik zie omega 3 daarom niet als een supplement maar als voeding. De kwaliteit en beschikbaarheid van de vis laat te wensen over en de keuze voor aanvulling vanuit een supplement is daarom een goed idee.

 

Herken jij jezelf hierin?

  • Je hebt last van concentratieproblemen of brainfog.
  • Acne, eczeem en andere huidklachten daar heb jij weleens last van.
  • Of je hebt last van ontstekingen of wondjes die maar niet over gaan.
  • Je hebt weleens last van hoofdpijn, zomaar.
  • Menstruatiepijn/PMS daar heb je iedere maand last van.
  • Overgewicht: je draagt een paar kilootjes te veel met je mee.
  • Last van gezondsheidsklachten zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk of gewrichtsklachten zoals reuma en artrose.
  • Jouw zicht is in de loop der jaren stapsgewijst achteruit gegaan
  • Je libido is niet meer wat het was.

Heb je er ooit bij stilgestaan dat je wellicht een omega 3 tekort hebt?  Lees gauw verder.

 

Hoe is jouw vetzuurbalans?

Door ons westerse voedingspatroon komen we heel wat essentiële voedingsstoffen tekort. We eten bijna geen zeevoedsel meer.
Ook de kwaliteit van de vissen is door milieuvervuiling, overbevissing en kweekvis hard achteruit gegaan. We hebben omega 3 nodig! We hebben niet alleen een omega 3 tekort, we eten met ons westerse voedingspatroon ook teveel omega 6 (uit plantaardige geharde vetten) die volop zit in bewerkte voeding: koekjes, chips, mayonaise, croissants, ontbijtgranen etc etc.

Onze vetzuurbalans is helemaal uit balans geraakt. Met alle gevolgen van dien!

Iedere cel in ons lichaam is  opgebouwd uit omega 3 vetzuren. Ons brein bijvoorbeeld heeft het volop nodig.  Ons zenuwstelsel, onze hormoonproductie, onze lever die afvalstoffen verwerkt en afvoert. Iedere cel in ons lijf heeft een soepel membraan nodig om energie toe te laten en afvalstoffen af te voeren. Omega 3 heeft een ontstekingsremmend effect. En een tekort hieraan zorgt ervoor dat je lichaam extra hard moet werken om toch staande te blijven.

Een gezonde omega 6/omega 3 ratio is lager dan 3:1

Een gezonde omega 3 ratio is 3:1 of zelfs lager. Maar velen van ons zitten op een omega 3 ratio van 25:1 of erger.
Mijn omega 3 ratio was een tijdje geleden zelfs niet helemaal optimaal (7:1) terwijl ik toch al jaren heel bewust gezond eet (ik ervaarde ook veel stress wat ook nog eens veel vetzuren vreet omdat je lichaam in een hogere versnelling werkt). Doordat ik niet iedere dag vis kan of wil eten, vind ik het wel zo makkelijk om een omega 3 supplement te nemen op dagelijkse basis. Zo kan ik mijn vetzuurbalans in balans houden. Voorkomen is beter dan genezen en dat kan gelukkig heel eenvoudig.

Je kunt je vetzuur balans makkelijk meten met een vingerpriktest als je daar behoefte aan hebt. Je kunt bij Eqology een pakket kiezen met twee vingerpriktesten of je neemt gewoon een pakket met de losse olie.  Ik vond het wel interessant om mijn startpunt te weten en mijn voortgang te meten. Meten is weten.

Zo ziet de vingerprik test eruit:

Eqology bied hoogwaardige MSC gevangen omega 3 visolie

 

Ik heb me voordat ik de visolie heb besteld me even verdiept in het bedrijf Eqology. En daar wil ik je kort wat over vertellen: Eqology is een Noors bedrijf met vestigingen in Noord- Europa.  De producten van Eqology worden geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen en bestaan uit natuurlijke ingredienten. Ze hebben als bedrijf zelfs meerdere taste awards gewonnen.

De pure arctic oil die ze verkopen is een pure omega 3 olie van kabeljauw uit de koude, voedselrijke Arctische Oceaan aan de Noorse kust. Alle vis die word gebruikt voor de olie word gevangen door twee vissersboten die traceerbaar zijn. Zo weten ze precies waar de vis waar de olie uit is gewonnen is gevangen.
De olie bevat geen synthetische toevoegingen en is MSC en CoC gecertificeerd. Dat houdt in dat de hoge kwaliteit is gewaarborgd en het product uit duurzame Noorse visvangst afkomstig is. De olijfolie (omega 9)die word toegevoegd is tevens van hoogwaardige koudgeperste olijven gemaakt. Door de toevoeging van omega 9 is de visolie beter opneembaar voor ons lichaam. Daarin verschilt Eqology van andere visolie merken, die dat weer niet toevoegen. Of die juist vitamine D toevoegen, wat ik persoonlijk heel storend vind. 

Het combipakket met een omega 3 testkit:

Eqology bied een  combipakket van visolie plus een omega 3 test kit. Je besteld een pakket waarin je twee vingerpriktesten  krijgt, met korting. En je krijgt iedere maand een fles visolie toegestuurd. Eqology werkt met abonnementen van 6 maanden omdat het niet zinvol is om tijdelijk omega 3 te gaan slikken.  Het vernieuwingsproces van je lichaam duurt ongeveer 4 maanden. In 4 maanden tijd zijn jou nieuwe cellen opgebouwd met de vetzuren uit de visolie. 

De eerste vingerpriktest ontvang je bij je eerste flessen olie, zo kun je je vetzuurbalans testen voordat je met de Eqology olie start. Na 4-5 maanden doe je een nieuwe vingerpriktest om te kijken of jouw vetzuurbalans is verbeterd.

Hoe ziet het pakket eruit:
– het pakket bevat  7 flessen olie die je maandelijks krijgt toegestuurd, dus niet in 1 keer (300ml per fles, genoeg voor een maand) en twee vingerpriktesten de eerste maand krijg je twee flessen en neem je een dubbele dosis (20 ml per dag) om je tekorten aan te vullen. Daarna ga je over op de onderhoudsdosis van 10 ml en ontvang je 1 fles per maand. Na 4 maanden ga je verschil merken. Je huid word bijvoorbeeld mooier, je kan beter tegen de zon en je haren en nagels worden sterker. Je kunt kiezen tussen de smaken citroen of sinaasappel.

De prijs:

Je betaalt voor een pakket met 2 vingerpriktesten (één voordat je start met de olie en één na 5 maanden) de eerste maand betaal je 119 euro, dan krijg je de test en twee flessen olie. De daarop volgende maanden betaal je alleen de olie van 38 euro. Voordeel: meten is weten, je weet precies wat je omega 3 waarde was voordat je startte en na 5 maanden. Verzendkosten komen er dan nog bij.

Het pakket met alleen de visolie en zonder vingerprik

 

Wanneer je interesse hebt in visolie alleen zonder dat je hoeft te weten wat je omega 3 ratio is dan kun je ervoor kiezen om een abbonement te nemen voor 6 maanden waarbij je iedere maand een fles krijgt toegestuurd:

een pakket met 7 flessen olie en geen vingerpriktesten. De eerste maand krijg je twee flessen en neem je een dubbele dosis (20 ml per dag) om je tekorten aan te vullen. Daarna ga je over op de onderhoudsdosis van 10 ml en ontvang je 1 fles per maand.

De prijs voor alleen de olie: Als je ervoor kiest om een abonnement af te sluiten voor alleen de olie, dan betaal je de eerste maand 76 euro voor 2 flessen en de daarop volgende maanden 38 euro voor een fles. Dit is de goedkoopste manier om visolie te gebruiken. Verzendkosten komen er nog bij.

Veelgestelde vragen over de producten van Eqology

 

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn 6,95.

Hoe gaat het in zijn werk?

De producten van Eqology zijn alleen verkrijgbaar via ambassadeurs. Ik ben daar één van en help je graag verder. Als je mijn contactformulier invult en je gegevens achterlaat dan bel ik jou om eventuele vragen te beantwoorden en samen het bestelproces te doorlopen. Via mijn resellers account maak ik een account voor jou aan, voeg ik de producten toe aan je winkelmandje en kies ik samen met jou de betaalmethode. Vervolgens krijg jij een mail van Eqology met de betaalgegevens en de track and trace van je bestelling en kun je ook zelf inloggen in je account met de inloggegevens die ik je toestuur.  Als er vragen zijn ben ik altijd bereikbaar.

Hoeveel visolie moet ik per dag innemen?

De eerste maand neem je de dubbele dosis van 20 ml om je tekorten aan te vullen. Bijna ieder mens heeft een omega 3 tekort. Mocht jij bij de start met de vingerpriktest hebben gemeten dat jou omega 3 waardes goed zijn krijg jij van Eqology je geld terug. Ik heb alleen zelf nog niemand meegemaakt met een goede omega3 ratio.

De daarop volgende maanden ga je over de op onderhoudsdosis van 10 ml per dag.

Wat is het verschil tussen omega 3 visolie en algenolie?

De algenolie heeft een lagere dosis vetzuren dan de visolie waardoor het langer duurt voordat je je tekorten aanvult. Algenolie is wel duurzamer dan visolie. Eqology heeft ook algenolie in het assortiment.

Wanneer merk ik resultaat van het innemen van de visolie?

Eqology garandeert dat je dit na 6 maanden gebruik van de olie gaat merken. Het is fijn dat je dit meetbaar kunt maken met de vingerpriktesten.

Ik gebruik nu een andere visolie. Kan ik makkelijk overstappen van visolie merk?

Uiteraard.  Ik slikte voorheen ook een andere visolie, in capsules. Desondanks kreeg ik toch niet de juiste hoeveelheid visvetzuren binnen omdat die 20 en 10 ml niet in een capsule passen. Ik slikte dus meerdere en was duurder uit. Ook was de Toxox waarde van de visolie die ik hiervoor gebruikte slechter. DE toxox waarde geeft de mate van oxidatie van een product aan. Hoe lager de toxox waarde hoe zuiverder de olie.  De toxox waarde van Eqology is 4 en daarmee de zuiverste van de wereld. Je proeft dit ook, zuivere olie heeft geen vissmaak, en boer je dus ook niet de hele dag op.

Deze visolie is vloeibaar, wat is het verschil met andere merken die capsules verkopen?

De hoeveelheid visolie is beperkter in een capsules, anders zou je hem niet door kunnen slikken. Dus heb je meer capsules nodig om de juiste hoeveelheid DHA en EPA vetzuren binnen te krijgen.

 Waarom zou ik een abonnement nemen?

Je rode bloedcellen hebben ongeveer 5 maanden nodig om zich te vernieuwen. En dat duurt ongeveer 5 maanden. 1 flesje visolie slikken heeft daarom geen zin.

 

Open en eerlijk deel ik met jou mijn ervaring met Eqology:

Ik gebruik nu al een aantal jaar de visolie van Eqology. Daarvoor kocht ik altijd capsules van niet bekende merken, vaak voor weinig geld. Ik zorgde altijd dat ik mijn capsules bij de maaltijd nam want anders bleef ik maar een vieze vislucht opboeren. De capsules stonken ook altijd. Toen iemand mij vertelde dat ik het beste kon overstappen naar vloeibare visolie omdat capsules worden dichtgebrand (en dus je olie verhit word en dus ranzig word) snapte ik meteen waar die vieze smaak vandaan kwam. Maar ook besefte ik me dat verse vis nooit stinkt, het ruikt naar vis.  Vis die niet meer vers is stinkt, die capsules bevatten dus geen olie van verse vis. Vandaar dat ze dus zo goedkoop ook waren.

Via via kwam ik bij Eqology terecht. Een bedrijf die staat voor de kwaliteit en versheid van hun producten.  En qua prijs vond ik het ook nog wel te doen.

Ik hou ontzettend veel van vis eten alleen de kwaliteit van onze vis is zo slecht! Of het is niet verkrijgbaar. Of ik lust het niet. Haring wat ontzettend veel omega 3 bevat en een redelijk schone vis is vind ik helaas echt vies. Wilde sockeye zalm, de zalmsoort die niet vol zit met toxische stoffen is bijna niet verkrijgbaar of heel duur.  Sardientjes zijn ook bijna niet te krijgen. En grotere vissen zitten vol met kwik, plastic etc. Ik zorg er dus voor dat ik iedere dag visolie neem en af en toe een vis eet die ik wel lekker vind en die goed voor me is. Meerdere keren per week vis eten red ik gewoon niet.

Ik zie visolie daarom niet als een supplement maar als voeding, en dan eigenlijk een vervanging voor de echte voeding, de vis, zoals de natuur het eigenlijk bedoeld heeft.

Een supplement is nooit een medicijn voor een kwaal. Het maakt je lijf sterker, en het helpt wel om kwalen te verminderen.  Ik merkte zelf heel erg dat mijn nagels veel sterker werden, ik heb minder ontstekingen van mijn huid, wondjes genezen sneller. Ik verbrand niet of nauwelijks in de zon. En ik heb een scherp geheugen, mijn vergeetachtigheid is voorbij.  Ik geloof er daarom ook echt in dat het belangrijk is om jezelf goed te voeden zodat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om optimaal te functioneren.  Maar ik geloof er ook heel sterk in, en heb dit zelf ook ervaren dat het heel belangrijk is om ook te werken aan alle stress die je ervaart in het leven,  de onbalansen die je ervaart en alles wat je zoveel energie kost te verminderen. Dan heeft je lijf ook veel minder nodig als je zo weinig onnodige energie verliest!  Daarvoor heb ik mijn traject ontwikkeld. 

Ik krijg per aangebrachte klant een kleine vergoeding van Eqology waarmee ik mijn website kosten kan betalen.  Daar wil ik ook open en eerlijk over zijn. Voelt Eqology ook goed voor jou, dan kan je je hieronder aanmelden. Zo niet, ook helemaal goed. We hebben het recht om te kiezen en te doen wat goed voor ons is.  Ik ben eerlijk en transparant en doe niet aan aansmeren met trucjes. Ik deel enkel mijn enthousiasme en laat jou daarin vrij om je eigen keuze te maken.

Catherina Carvalho

Wil jij ook net als mij:

Ontstekingen verminderen en een mooie stralende huid hebben?

Die vergeetachtigheid vaarwel zeggen en een scherp geheugen hebben?

Sterke nagels en glanzend mooi haar hebben

Een beter energieniveau hebben doordat je cellen beter energie kunnen opnemen

Goed afvalstoffen kunnen afvoeren omdat je cellen optimaal werken

Een goede ondersteuning geven aan je lichaam.

Bestel de visolie hier:

Bij het plaatsen van je bestelling ga je akkoord met een incassering van 6 maanden.  Je betaald rechtstreeks aan Eqology. Je krijgt iedere maand een mail om je maandelijkse fles olie te betalen, is je fles nog niet leeg dan wacht je nog even met de betaling. Zo vrij ben je ook binnen een abonnement bij Eqology.

Welk type visolie wil je?

De bestelling komt bij mij binnen en ik voer de gegevens in bij Eqology. Vervolgens krijg je vanuit Eqology bericht. Eqology regelt verder alles, betaling, verzending etc.
Voor vragen kun je bij mij terecht. De olie is alleen via tussenpersonen te bestellen en niet rechtstreeks.