Kinesiologie: stimuleer je zelfhelende vermogen!

Ons lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn maar door  stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding of slechte voedingsgewoonten kan de energie uit balans raken.  Middels spiertesten maak ik onbalansen zichtbaar en correcties waar nodig.

 

Ik wil meer informatie

Kinesiologie en de spiertest: jouw lichaam vertelt wat het nodig heeft.

Kinesiologie is een methode waarbij de wijsheid van het lichaam het uitgangspunt is. ‘Niet lekker in je vel zitten’ of gezondheidsklachten hebben oorzaken op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau. Jouw lichaam weet als beste wat jij nodig hebt. Vaak is het echter zo dat het lastig is echt naar je lichaam te luisteren waardoor je de signalen van het lichaam niet meer tijdig oppakt.

Spanningen, conflicten, negatieve overtuigingen en trauma’s die je opbouwt in het leven zetten zich vast in je lichaam. Dit leidt vroeg of laat tot onbalansen, met allerlei mogelijke klachten tot gevolg.
Ik werk in mijn praktijk met de spiertest en technieken vanuit de kinesiologie om bepaalde thema’s te helen. Tijdens een sessie komt jouw lichaam aan het woord via de spiertest en ben ik de tolk. Door middel van verschillende spiertesten kan ik ‘in gesprek’ met het lichaam onderzoeken waar onbalansen voorkomen als gevolg van stress. Daar hebben we vooraf een (uitgebreid) intakegesprek voor nodig zodat we samen een doel kunnen formuleren en de klachten kunnen doornemen die geheeld mogen worden. 

Ik werk met stress in de breedste zin van het woord: van drukte op het werk tot specifieke angsten of pijnklachten en van niet ‘lekker in je vel zitten’ tot fysieke of emotionele traumatische gebeurtenissen. Maar ook intoleranties voor voedingsmiddelen of tekorten in voedingsmiddelen kan ik zo ontdekken en opheffen.

De geest beïnvloedt het lichaam en andersom: zo leiden emotionele spanningen uiteindelijk tot lichamelijke klachten en lichamelijke klachten kunnen gevolgen hebben voor je emotionele stabiliteit. Dat is ook de visie vanuit de germaanse geneeswijze waar ik tevens mee werk om conflicten te herkennen vanuit de klacht.

Ik combineer succesvol kinesiologie (ookwel Touch for Health genoemd) in mijn praktijk om het lichaam te helpen herstellen en balans in lichaam en geest te bewerkstelligen.

Kinesiologie, alle ingredienten om jezelf te helen

Het doel van een kinesiologie sessie is het opsporen en corrigeren van onbalansen

Het doel van een sessie is het opsporen en corrigeren van onbalansen in het energiesysteem waardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Het verkregen inzicht in de klachten ondersteunt de genezing of verbetering in de situatie. Je neemt op deze manier je gezondheid in eigen hand. De energie kan weer vrij door het lichaam stromen en klachten of angsten verminderen of verdwijnen volledit.

Spiertesten

Kinesiologie werkt met verschillende spiertesten die gekoppeld zijn aan meridianen in het lichaam. Deze energiebanen zijn verbonden met de diverse organen. Bij een spiertest wordt een spier in een arm of been in een zodanige uitgangspositie gebracht dat een bepaalde spier wordt geïsoleerd. Vervolgens wordt er een lichte druk uitgeoefend om te kijken of de spier voldoende energie heeft om deze kracht op te vangen.Wanneer de spier de druk niet kan weerstaan betekent het dat er een onbalans is. Maar ook worden er bepaalde punten op het lijf aangeraakt om uit te testen of daar tekorten, intoleranties, allergiëen of andere onbalansen op zitten. En via correcties ook opgeheven door middel van diverse technieken al dan niet met behulp van energetische buisjes die op het lichaam worden gelegd.

Met kinesiologie en de spiertest kan er:

  • Bepaald worden in welke meridiaan(en) verstoringen zijn opgetreden.
  • Uitgezocht worden welke de meest effectieve correctie is om de balans te herstellen.
  • Bekeken worden of gerichte oefeningen en mogelijke aanpassingen in de voeding en eventuele aanvullingen van mineralen of bepaalde vitamines, kruiden, bachbloesemremedies of celzouten het lichaam verder in balans kunnen brengen.
  • Inzicht verkregen worden in het ontstaan van de klachten en de onderliggende stressfactoren.
  • En gecombineerd met de germaanse geneeskunde en mijn orthomoleculaire scholing kunnen we vanuit de klacht via de spiertest uitzoeken wat het lichaam nodig heeft om te herstellen.

Energetische opruiming

  • Door middel van stress release technieken uit de kinesiologie help ik jou lichaam het identificeren van stress en triggers die gedurende jou leven zijn opgebouwd en die jou blokkeren om vooruit te komen met jou doel. Deze blokkades zijn een soort bescherming van je lichaam om jou te beschermen om die niet nog eens te ervaren, maar deze dienen jou niet meer en staan je nu alleen maar in de weg. Dus mogen we deze releasen zodat je weer in je kracht kan staan en gaat stralen. Denk aan negatieve overtuigingen, lage eigenwaarde, negatieve gedachtes etc.

Kinesiologie geeft je energiestroom een duwtje in de goede richting, waarna je zelf verder aan je gezondheid of genezing kunt werken. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en gestimuleerd.
 

Om het lichaam weer in balans te krijgen wordt de onbalans gezocht binnen de volgende gezondheidsdriehoek:

Onbalans door Structurele stress

Als er stress zit op de structuur van ons lichaam dan vinden we de onbalans vaak door te werken met spieren. Spieren staan in verbinding met onder andere meridianen en organen. Denk hierij aan organen, botten, gewrichten, spieren etc. Vastzittende nekspieren bijvoorbeeld, of andere ongemakken.

Onbalans door fysiologische stress

Als er stress zit op de biochemie dan vinden we de oplossing van de klacht op het gebied van alle stoffen die je te veel of te weinig binnen krijgt. Zowel via voeding als via inademing. Medicijnen, allergieën, intoleranties luchtvervuiling etc. Maar ook hormonale klachten bijvoorbeeld, eczeem, astma, darmklachten, vermoeidheidsklachten etc.

Onbalans door emotionele stress

Als er stress zit op je emoties dan vinden we de oplossing van de klacht vaak in onverwerkte emoties.

Emoties uit het verleden, of emoties die je nu nog parkeert en waar je niet de tijd voor neemt, kunnen zich vastzetten in je lijf, maar er ook voor zorgen dat je niet verder komt, alles kost moeite. Denk hierbij aan huidklachten, eczeem, darmklachten, maagklachten, nek- shouder en rugklachten. Maar ook onbegrepen ziektebeelden, vermoeidheid, burnout of niet lekker in je vel zitten.

Een verstoring in het ene gebied werkt door op andere gebieden en beïnvloedt dus de persoon als geheel. Om ‘in balans te zijn’ moeten deze drie gebieden energetisch goed doorstromen. Dit wordt getest met behulp van spiertesten.

Kinesiologie betekent leer der beweging. Het uitgangspunt van kinesiologie is om d.m.v. spiertesten inzicht te krijgen in de oorzaak van de klacht. De spiertest is een communicatie middel om te weten te komen waar er blokkades zit. Aan de hand van verschillende technieken kunnen we deze blokkades (stress) opheffen. Hiermee treedt het zelfherstellende vermogen van het lichaam in werking en je kun je weer in balans komen ♥

Hoe ziet een sessie eruit

Tijdens de eerste sessie/afspraak hebben we een intakegesprek. Ik combineer orthomoleculaire therapie en de germaanse geneeswijze altijd met kinesiologie. Tijdens dit eerste gesprek bespreken we de klachten, voedingspatroon en zoeken naar de oorzaak van jou klachten. Wat draag jij allemaal mee in je rugzak. Ook nemen we de tijd nemen om te komen tot een doel; wat wil je bereiken? Daarna laat ik je kennismaken met de spiertest en gaan we kijken wat het lichaam te vertellen heeft. We helpen het lichaam weer in balans te komen door acupressuurpunten, stress release, oefeningen maar ook de emotie te bespreken achter de klacht zodat je deze gaat herkennen, en nog veel meer.

In vervolgafspraken gaan we verder kijken naar wat er nog meer speelt. Ik kijk aan de hand van de klachten naar bijvoorbeeld voedingstekorten en/ of intoleranties, geblokkeerde emoties, onverwerkte trauma’s en eventueel benodigde suppletie om het lichaam weer in balans te brengen.

kinesiologie

Lees hier wat anderen ervan vinden:

Ik doe elke ochtend de oefeningetjes die je me hebt geleerd en dat scheelt enorm! Verder ervaar ik na de behandeling dat ik eerder kan stil staan bij wat ik voel qua emoties en gevoelens en daar eerder op inspelen, door er bewust van te zijn, kan ik er met een afstandje naar kijken zonder er helemaal in te zitten. Dus dat betekent minder leeggezogen, minder ontploffingen🤭, minder pieken en dalen. Dus heel fijn!!

Tarinthe

Ik ervaarde na de sessie zoveel meer rust in mijn lichaam. Ik heb die avond heerlijk geslapen en ik voel me al een heel stuk beter. En die test die je bij mijn ogen had gedaan.. Ik was later bij de opticien en ik heb inderdaad last van mijn ogen, zo bijzonder hoe je dat allemaal uit spiertesten kunt halen.

Rachel

Catherina heeft een heel bijzondere sessie met mij gedaan: kinesiologie. Het was voor mij onbekend en toch maakte het mij heel nieuwsgierig nadat ik even kort met haar hierover had gesproken. Ze begon met het leggen van een kaartje waarna we bespraken wat ik graag aangepakt wil hebben op het gebied van mijn gezondheid. Verder gingen we er open in en heeft het mij bijzonder geraakt. Het was mooi om te voelen hoe mijn ziel duidelijk doorgaf waar de problemen zaten en zij hiermee aan de slag kon. De dagen erna was ik nog erg moe, ik merkte dat er veel gebeurde in mijn lijf. Oefeningen mee naar huis gekregen waar ik mee aan de slag kon. Het was heel bijzonder en heeft veel verlichting gebracht. Dankbaar!

Priscilla

Ben jij er klaar voor om te gaan stralen?

Tarief  €80

Je goed voelen in je eigen lichaam dat wil iedereen.
Ik help jou zicht te krijgen op hoe je je gezondheid en welzijn kunt verbeteren zodat jij stralend en energiek door het leven gaat. Ik ben zeer enthousiast over kinesiologie en combineer dit in mijn praktijk met orthomoleculaire en germaanse geneeswijze.

Ben jij er klaar voor om te stralen?