Hoe kan de zon, de bron van ons leven ons zogenaamd in gevaar brengen?
Zodra de eerste zonnestraaltjes doorkomen beginnen de winkels vol te lopen met zonnebrand producten. De zon zou namelijk gevaarlijk voor ons zijn, we moeten ons tegen de zon beschermen! De programmering zit diep: de meeste mensen durven niet ‘onbeschermd’ de zon in. Ik zette er vroeger al mijn vraagtekens bij…

De zon is gezond voor ons immuunsysteem

Hoe kan de zon, de bron van ons leven slecht voor ons zijn? Dat is gewoon niet waar! De zon ingaan is gezond voor ons: we klaren er van op, we krijgen er meer energie van en we voeler ons blij. De zon zorgt ervoor dat we serotonine produceren. De zon zorgt ervoor dat ons immuunsysteem goed functioneert. De zon zorgt voor sterke botten, prachtig haar, sterke spieren. De zon zorgt ervoor dat we er prachtig uitzien door het kleurtje wat we ervan krijgen. De zon zorgt dat alles leeft, groeit en bloeit en we gedeien er goed op.

Dit berichtje is daarom ook een grote ode en dankbaarheidsuiting aan de zon! Gebruik ook nooit een zonnebril. Je ogen hebben ook de zon NODIG. Scheelt je meteen een hoop centjes ook.

Bouw je zoninname geleidelijk op!

En wanneer je ervoor zorgt dat je vaak buiten bent, het hele jaar door het liefst wanneer de zon schijnt dan bouw je ook je kleurtje gelijkmatig op. En natuuuuuurlijk let je op de heetste zomerse uren van de dag op de hoeveelheid zon die je tot je neemt. Je doet een siesta, draagt even een hoed, een shirt met lange mouwen of gaat de schaduw in. Overdaad schaadt altijd. Maar dat is ook meteen het maatschappelijke probleem. De meesten zitten het hele jaar binnen en willen 1 week per jaar bruin bakken. Dat is het recept voor huidproblemen.

Ben jij ook zo een zonneliefhebber? En ga jij ook bewust om met de zon?