Positieve affirmaties om je te helpen!

Affirmaties kunnen je leven veranderen! Sinds een aantal jaar maak ik gebruik van positieve affirmaties om mijn geluk te vergroten, mijn zelfvertrouwen te verbeteren en gezondheid en succes in mijn werk aan te trekken. Mocht je nog niet weten wat affirmaties zijn en hoe je ze kan gebruiken dan leg ik dat graag even aan je uit. Ik ben zelf begonnen met affirmaties nadat ik het boek van Louise Hay heb gelezen: Je kunt je leven helen. In dit boek beschrijft ze voorbeelden van affirmaties die je voor jezelf kan stellen aan de hand van een aantal gezondheidsklachten.

Wat zijn affirmaties?

Het woord affirmatie stamt af van het Latijnse ‘affirmare’, wat versterken betekent. Maar zijn affirmaties dan? Het zijn korte krachtige zinnen die je dagelijks tegen jezelf zegt, bijvoorbeeld in de spiegel. Of als je net uit bed stapt als begin van een mooie dag. Doordat je die dagelijks herhaalt ga je die affirmaties ook echt in je systeem opnemen. Je herprogrammeert jezelf als het ware met het gebruik van deze zinnen, op een hele fijne positieve manier uiteraard. Ik zeg bijvoorbeeld iedere ochtend tegen mezelf: Ik voel me krachtig. Ik hou van mezelf, ik ben fantastisch. Alles is goed. Ik durf voor mezelf op te komen en nee te zeggen als het moet. Ik sta open voor verandering, voor groei en ik vertrouw. Deze affirmaties hebben ervoor gezorgd dat ik de stap heb durven nemen om mijn eigen bedrijf te beginnen. Ze hebben me geholpen bij zelfvertrouwen & (zelf)liefde. Maar hoe werkt dat dan?

Hoe werken affirmaties?

De werking van affirmaties is eigenlijk heel simpel: we geloven namelijk wat we vaak horen of zeggen. Door de woorden die je gebruikt of de gedachtes die je denkt, ga je vanzelf geloven dat dit jou waarheid is. Die waarheid zet je in ‘Het Veld’ en die trek je dan ook aan. Als iemand, of jijzelf vaak tegen jezelf zegt dat je dik bent of dat je niet goed bent in je werk, dan ga je dat vanzelf geloven. En als je die overtuiging hebt ga je die opnemen in je systeem. Dit worden beperkende overtuigingen en je zult zien dat iets je dan inderdaad ook niet lukt. Het overwinnen van beperkende overtuigingen kun je dus doen met affirmaties, al moet je daarvoor wel eerst inzicht krijgen in wat je gelooft over jezelf. Daarna kun je dus door middel van affirmeren jezelf herprogrammeren. Ofwel: van een negatieve beperkende overtuiging naar een positieve gedachte, zoals wél in jezelf geloven.

Maar wat zijn nu goede voorbeelden van positieve krachtige affirmaties en hoe gebruik je affirmaties? Dat vertel ik je hieronder!

20 krachtige en positieve affirmaties voorbeelden

De sterke affirmaties beginnen vrijwel allemaal met ik en dat is niet voor niets. Deze affirmaties zijn ontzettend krachtig. Ik geef je een lijst met affirmaties voor meer zelfvertrouwen en zelfliefde:

Ik hou van mezelf, ik ben fantastisch
Ik ben goed zoals ik ben
Ik heb een fijn, sterk, slank en gezond lichaam
Ik waardeer mezelf
Ik geloof in mezelf
Ik ben trots op wie ik ben
Ik accepteer mezelf zoals ik ben
Ik ben mooi van binnen & buiten
Ik ben zo dankbaar dat ik gezond ben
Ik geniet van mijn innerlijke rust
Ik laat los wat mij niet meer dient
Alles wat ik doe vervult me helemaal
Ik sta open voor al het goede en voor overvloed in mijn leven
Ik sta open voor verandering, voor groei en ik vertrouw.
Ik ben succesvol in wat ik doe
Ik leef in overvloed
Ik focus me op positiviteit
Ik sta in mijn kracht.
Ik ben dankbaar voor de mensen om mij heen.
Ik ben moedig en ga vol voor wat ik wil.

Zeg deze affirmaties, of een selectie hiervan die bij jou past, iedere dag voor de spiegel of als je net uit bed staat tegen jezelf. En je zult merken dat er veranderingen zullen komen in je leven. Nog een leuk weetje: met het doen van affirmaties verhoog je ook direct jou trilling. Nog een reden dus om ze toe te passen! Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen, geïnspireerd en je mogelijke vragen heeft beantwoord. En ik hoop dat jij ze ook leert gebruiken in je dagelijkse leven.

Ben jij net zo dol op affirmaties?

Voedingsadvies: gezonde voeding geneest!

Wanneer je gezondheidsklachten ervaart is het een teken van je lichaam dat er iets niet goed gaat. Er is een onbalans. De makkelijkste manier om deze onbalans te herstellen is door het voedingspatroon te veranderen. Een auto heeft ook benzine en olie nodig om te kunnen rijden. Ons lichaam heeft ook voedsel nodig om goed te kunnen functioneren. In onze westerse samenleving is het soms een uitdaging om gezond te eten. Gezonde voeding is de basis van ons leven. En soms is het nodig om het lichaam een zetje extra te geven in de vorm van suppletie of kruiden. Tijdens het consult kijk ik wat jou lichaam nodig heeft om terug in balans te komen. Ook help ik jou je bewust te worden van wat gezonde vitale voeding met je doet  zodat jij je ook fit en vitaal gaat voelen. Ik deel met jou recepten, tips en trucs en geef je handvaten om aan de slag te gaan.