Germaanse geneeswijze

Het aanpakken van klachten door te kijken naar het conflict eronder. Volgens de 5 biologische natuurwetten.
Ik wil graag een kennismakingsgesprek

Ziekte is niet iets wat ons zomaar overkomt..

Ziekte is niet iets wat ons zomaar overkomt. Klachten en ziekte zijn altijd een signaal van het lichaam dat er iets aan de hand is. Het heeft zin en betekenis in ons leven. Dokter Hamer de ontdekker van de germaanse geneeswijze heeft aangetoond hoe een trauma, conflict of schokkende gebeurtenis een programma in het brein activeert. Een zinvol biologisch speciaalprogramma. En wat in de psyche gebeurt, wordt zichtbaar in het lichaam. En deze programma’s in het brein volgen een aantal biologische wetmatigheden. Die heeft dokter Hamer geformuleerd in de 5 biologische natuurwetten. Alle ‘ziektes’ zijn eigenlijk overlevingsprogramma’s die gericht zijn op het behoud, veilig stellen of verder zetten van het leven.

Deze ontdekkingen van Dokter Hamer resoneerden zo ontzettend met mij. Het waren de antwoorden op de vragen die ik al jaren in mijn hoofd had. Want waarom worden gezonde mensen soms plotseling ziek? Waarom had ik na alles wat ik deed voor mijn gezondheid nog steeds last van winterhanden (Raynaud syndroom)?  Ik ben me dus volop gaan inlezen en verdiepen in de theorie van Dokter Hamer! Middels boeken, lezingen en podcasts en het toepassen in de praktijk ben ik me nu eigen in deze wetten. En ik kan vanuit ervaring spreken dat ik door het toepassen van de germaanse geneeswijze geen winterhanden meer heb gehad.  Ik kijk vanuit de klacht welk thema er speelt en wat er aan kunnen doen om het conflict/trauma/ schokkende ervaring te verwerken zodat het lichaam over kan gaan op rust en heling. Een hele mooie manier om samen met jou hele grote stappen te zetten en in jou helingsproces en bewustwordings proces.

Ik zal hieronder nog even kort iets vertellen over de biologische natuurwetten.

   

  Jou klachten zijn een boodschap, ik leer jou luisteren

  Alles in het lichaam heeft orde en zin!

  Wanneer je gaat begrijpen dat alles in het lichaam orde en zin heeft, valt er een hoop spanning weg. Het geeft je het vertrouwen weer terug in je lijf. En het feit dat wat er ook gebeurt, je lichaam weet wat het moet doen, en dat trauma’s geheeld kunnen worden. Daar kan ik je weer bij helpen!

  Als we iets mankeren zijn we namelijk niet ziek, Ziekte impliceert dat er iets in het lichaam niet functioneert, versleten of kapot is. Door de kennis van de 5 biologische natuurwetten begrijpen we dat alles in het lichaam juist orde en zin heeft!
  Wat we als ziekte beschouwen is in feite een gevolg van een uitzonderingssituatie. Wat ik daarmee bedoel is dat ieder orgaan, ieder weefsel een normaalprogramma heeft voor het alledaagse functioneren. Voor de taken die het moet doen. De alvleesklier die bijvoorbeeld de bloedsuikerspiegel reguleert en ook enzymen maakt voor de voedselvertering. Maar ook een speciaalprogramma heeft voor uitzonderingssituaties of biologische catastrofes. Het lichaam zet een overlevingsprogramma in gang, en waar nodig zal het zelfhelend werk doen in de genezingsfase: bij rust, ontspanning maar vooral wanneer het conflict is opgelost.

  Jou lichaam werkt altijd voor jou en niet tegen jou..

  Biologische conflicten en schokkende gebeurtenissen

  Wanneer je dus iets schokkends meemaakt in je leven (en dat kan voor iedereen natuurlijk iets anders zijn) dan zet je lichaam een speciaalprogramma in, een crisisprogramma. En voor iedereen is een crisis anders natuurlijk. De een schud het makkelijker van zich af dan een ander.  Vanuit mijn waarheid en ervaring gezien: wanneer je een sterk en krachtig lijf hebt en een krachtige en positieve mind dan ben je minder gevoelig voor conflicten (maar het leven brengt ondanks dat ook weleens verlies) . Goed voor jezelf zorgen fysiek en mentaal is dus altijd belangrijk en goed voor je!

  Het crisisprogramma word opgestart en direct zijn psyche, hersenen en orgaan veranderd. In je hoofd betekent dit dat je dwangmatig aan de situatie gaat denken bijvoorbeeld, je kan aan niks anders denken, je slaapt slecht en bent onrustig.
  In je hersenen betekent dit dat er een “Hamerse Haard”ontstaat in het hersengebied dat overeenkomt met het orgaan. (Dit is te zien op hersenscans als afwijkingen, ringen, oedeem etc)
  In het orgaan betekent dit dat er celtoename is of celafname, functietoename of functievermindering.

   

  Mijn missie is om jou weer in je kracht te zetten: vol energie en zelfvertrouwen zodat jij stralend door het leven gaat en al haar uitdagingen met gemak aankan. Maar bovenal: dat je het vertrouwen weer terugkrijgt in je lijf en gaat zien en ervaren dat jou lichaam een ontzettend krachtig zelfhelend vermogen heeft.

  De rol van ons stress systeem: activiteit en rust 

  Ons zenuwstelsel bestaat uit twee delen die elkaars tegenspeler zijn: de sympaticus die voor activiteit zorgt en de parasympaticus die voor rust zorgt. De sympaticus gaat aan wanneer je wakker word:  het zorgt ervoor dat je kan gaan werken, je kinderen verzorgen, sporten etc. De parasympaticus gaat aan bij rust en ontspanning, tijdens de slaap en wanneer we even een time out hebben. De parasympaticus zorgt ervoor dat je lichaam bijvoorbeeld voedsel kan verteren, het doet herstelwerk tijdens je slaap en nog een aantal meer van dit soort taken. In normale toestand wisselen deze twee elkaar af. Maar sommige mensen zitten alleen nog maar in die actieve modus.

  Dokter Hamer ontdekte dat na een conflict, schokkende gebeurtenis of trauma het lijf (psyche, hersenen en orgaan) in een voortdurende stresstoestand overschakelt. De sympaticus staat aan het roer van het schip en heeft de parasympaticus overboord gegooid. Er heerst een conflict, er is geen tijd voor rust. Dit is biologisch gezien heel zinvol!  Jij als hert word achtervolgd door een leeuw, er is geen tijd voor rust. Dat is gevaarlijk. Zinvol toch??

   

  Ons zelfhelende vermogen is ontzettend krachtig als het de kans krijgt!

  Van conflictactief naar genezing!

  Wanneer het lichaam in de conflictactieve fase zit staat je lichaam aan.  Dit laat je lichaam zien door bijvoorbeeld de hartslag te verhogen, de bloeddruk te verhogen, de handen koud te maken, slecht slapen etc etc.

  Wanneer het lichaam in de genezingsfase komt (en het lichaam weet precies wat het moet doen om te genezen), en dat gebeurt wanneer het conflict is opgelost, neemt de parasympaticus het over. Er komt ontspanning, opluchting, warme handen, lage bloeddruk, grote slaapbehoefte, vermoeidheid, terugkeer van eetlust. Maar ook hoofdpijn, koorts etc zijn genezing. En ook is er altijd een genezingscrisis, een korte periode waarop de symptomen het meest intens zijn. 

  Conflictactiviteit en terugkerende conflicten


  In de beste situatie volgt op conflict de heling en ontstaat de klacht niet meer. Maar soms vallen we terug in thema’s of conflicten. Dit word in de praktijk erg vaak gezien. Het thema wat de persoon in de mind heeft zitten is niet opgelost. Waardoor het iedere keer weer opnieuw geraakt kan worden. Het word weer omhoog gehaald omdat het nog niet volledig is verwerkt door het lijf. En daarbij kom ik om de hoek kijken. Samen met jou kijk ik aan de hand van jou klachten, jou geschiedenis wat er allemaal voor conflicten verwerkt mogen worden. Zodat het lijf kan gaan helen. Wanneer je namelijk in het conflict blijft hangen kost het je lichaam ontzettend veel energie, het blijft conflictactief en gestressed en kan niet op heling overgaan. Het leidt tot uitputting. En hoeveel mensen zitten er wel niet in een burn-out die volledig uitgeput zijn geraakt door een conflict! Stof tot nadenken, vind je niet?
  Er bestaat ook zoiets als een hangende genezing. Dit betekent simpelweg dat het lichaam de genezing niet kan afronden, het begint steeds weer opnieuw. Een goed voorbeeld is hooikoorts klachten.  Zo is een allergische reactie op een voedingsmiddel ook een vorm van een conflict spoor. Maar ook de kou, warmte, natte haren, honger of dorst kunnen sporen zijn en dus het conflict weer op actief zetten. Het start het biologische speciale crisisprogramma weer opnieuw!

  We hebben het niet allemaal geleerd hoe we met een conflict om moeten gaan. Hoe we de stress kunnen afvoeren, hoe we de pijn kunnen verwerken. En daarbij kom ik om de hoek kijken! Doordat ik kennis heb van de biologische natuurwetten en hoe conflicten, sporen, genezingscrisissen zich laten zien in het lijf kan ik jou helpen om de thema’s daaronder te verwerken. Dit doe ik door energetische technieken zoals: EFT, stress release , acupressuur, bach bloesems en nog veel meer inzet om de conflicten te verwerken. zodat je lichaam het zelfhelende vermogen kan activeren. Zodat jij weer stralend, energiek en zelfverzekerd alle uitdagingen van het leven aankan.

  Ben je in de gelegenheid naar mij toe te komen dan combineer ik de germaanse geneeswijze energetisch met kinesiologie in de behandelsessie. Online werk ik met de biotensor om energetisch te testen.

  Mijn eigen ervaring met de Germaanse geneeswijze:

  Eigen verhaal:

  Ik had altijd last van mijn nek tijdens bepaalde periodes waarbij ik moest presteren. Voor mijn rijbewijs, tijdens het examenjaar van mijn HBO opleiding en ook weer tijdens mijn omscholing tot therapeut. Ik ging een patroon zien en besefte me dat het thema wat op mijn nek zat was dat ik me niet slim genoeg voelde. Iedere keer als ik moest presteren kwam die pijn weer op. Die pijn is ontstaan doordat in het verleden mijn mentor (een hele onaardige strenge dame vond ik toen) heel gemeen tegen me zei: ” Wat doe je hier nog??? Jij bent veels te dom! Dat was een grote klap in mijn gezicht die mijn werkelijkheid direct veranderde (zeker omdat ik al een laag eigenwaarde had omdat ik in mijn jeugd veel ben gepest). Achteraf bleek dat ik een opleiding deed die totaal niet bij me paste (bedrijfseconomie) waardoor ik me gewoon niet tot de stof kon zetten.

  Ik had dus meerdere conflicten waaraan ik mocht werken. Ik mocht weer in mezelf gaan geloven, me slim en goed genoeg voelen. En mezelf durven te laten zien voor wie ik was.
  Dat is wat de germaanse geneeswijze mee heeft gebracht, ik leerde de conflicten te achterhalen aan de hand van de klachten. Ik had die ervaring zo diep weggestopt en was het compleet vergeten, maar mijn onderbewuste dus niet!

  En met de methode waarmee ik in mijn praktijk werk (kinesiologie en online met de biotensor) kan ik met de daarbij behorende technieken het conflict oplossen door de stress ervan af te halen zodat jou lijf het kan verwerken en je de helingsfase in kan komen.

  Je kunt bij mij een losse afspraak inplannen op locatie of online via Zoom of Teams. Voor het begeleiden van meer complexe klachten is het wellicht nodig om meerdere sessie te hebben.  Dan is mijn traject wellicht een aanrader. Daar kunnen we het even telefonisch over hebben. Sowieso is het eerste gesprek altijd een goed intakegesprek zodat ik kan zien wat er in het lichaam, psyche en orgaan speelt. Alleen dan komen we goed tot de kern. 

  De oorzaak van je klachten oplossen, en stralend door het leven gaan!

  goddess traject, voel je stralend, energiek en zelfverzekerd

  Goddess traject: in 4 maanden tijd samenwerken voel jij je stralend, energiek en zelfverzekerd!

  €777,-

  Met als resultaat dat jij aan het einde van het traject van je gezondheidsklachten af bent.  Je krijgt persoonlijke begeleiding, heel veel informatie , aandacht en enthousiasme zodat je in korte tijd grote stappen maakt in bewustwording en je lichaam de kans geeft om te helen. Wil jij gaan voor persoonlijke transformatie en stappen maken? Werken aan jezelf kost tijd en aandacht. Ik werk graag in trajecten zodat ik me optimaal op jou kan afstemmen. Zodat we echt tot de kern komen en heling diepgaand kan plaatsvinden. Meld je dan aan voor het online traject! 

  Kortom, dit traject heeft elke vrouw nodig. Want het lijkt bijna de norm dat we ons vermoeid, neerslachtig en gestressed voelen. Maar geloof mij; Het kan echt anders! Ik heb het zelf mogen ervaren. We horen als vrouw te stralen, te bruisen van de energie en ons godinnen te voelen! En bovenal het vertrouwen te hebben in ons lichaam en ons zelfherstellende vermogen.

  Ben jij klaar voor jou transformatie tot een stralende, energieke vrouw?