Schumann resonantie, verbinding met de aarde

De Schumannresonantie ookwel frequentie of hartslag van de aarde genoemd is de trilling van de kern van de aarde. Tussen het aardoppervlak en de ionensfeer is deze continue trilling aanwezig. Deze trilling is vernoemd naar de natuurkundige Winfried Otto Schumann die deze trilling herontdekte. De Schumann resonantie wisselt van frequentie, maar de basisfrequentie is 7.83 Hertz. De frequentie van de aarde is aan het stijgen. De aarde is haar energieniveau aan het verhogen. En daar kunnen wij ons op afstemmen zodat ook wij kunnen profiteren van een verhoogde frequentie. Het geeft ons meer rust om deze verbinding te maken. Moeder Aarde, ookwel Gaia genoemd, is een levende ziel. En de kern van de aarde is haar hart. Wij als haar bewoners zijn één met haar. En hoe meer we in verbinding met haar leven des te gelukkiger zijn we. Zij geeft ons overvloed, liefde en dat onvoorwaardelijk.

Ons energiesysteem

Om ons fysieke lichaam zit een energieveld, de aura genaamd. De aura is een elektromagnetisch energieveld en trilt voortdurend in spiraalvormige bewegingen. Via onze aura staan we in verbinding met alles om ons heen, we verzenden en ontvangen continue energie en informatie en we staan in contact met het hele universum. Ons energetische lichaam bestaat ook uit chakra’s, die in feite energiecentra zijn op bepaalde gebieden in het lijf. Zij zijn een draaikolk van energie die bij een bepaald gebied van het lichaam hoort. Met je wortelchakra (de onderste chakra bij de basis van je wervelkolom) sta je in verbinding met de aarde. Met je kruinchakra (bij onze kruin) sta je in verbinding met het universum, het kosmisch bewustzijn.

Verbinding brengt heling

Tussen elektromagnetische velden vindt er altijd uitwisseling van energie en informatie plaats. Als de trilling van twee systemen op elkaar afgestemd raken, elkaar vinden, noemen ze dat resoneren. Soms ‘resoneert’ het, soms niet. Wanneer frequenties resoneren kan de energie zich omvormen, afstemmen, voeden, helen. Er kan kennis en informatie uitgewisseld worden en het bewustzijn kan vergroot worden. Wij als energetische wezen ontvangen en zenden energie uit naar andere mensen, dieren, planten maar dus ook aan de aarde.

En hoe mooi is het als we dagelijks bewust verbinding kunnen maken met moeder aarde!
Zodat we kunnen helen, voeden, afstemmen en ons energiesysteem kunnen opladen.

Heel jezelf met behulp van moeder aarde!

Ik leer jou tijdens een online afspraak hoe je je kan afstemmen op de frequentie van moeder aarde zodat jij met behulp van haar hartslag jezelf kunt leren helen. We kijken specifiek naar jou klachten en verwerken deze in de oefening. Dit kan prima telefonisch of via beeldbellen. Maar je bent ook welkom in mijn praktijk voor de live demo van deze oefening.

Wanneer jij je afstemt op haar energieveld synchroniseren jou hersen- en hartgolven met de frequentie van de aarde. Dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld je zenuwstelsel en de hartspier tot rust komt. Je zelfgenezend vermogen word gestimuleerd waardoor genezing kan plaatsvinden. Je linker- en rechterhersenhelft komen in balans. En de Schumann oefening beschermt je tegen schadelijke frequenties, zoals straling.

Een bijkomend voordeel is dat je door deze oefening meer verbonden raakt met jezelf, je lichaam, moeder aarde en de natuur en ook anderen via het collectieve bewustzijn en het universum.

Je krijgt de oefening naderhand toegestuurd zodat je deze niet kan vergeten en dagelijks kunt gaan toepassen.