Vrouwencirkel: Herinneren van de godin in jou!

Wij vrouwen zijn de dragers van Yin energie. Wij zijn dragers van het leven, van liefde en verzorging. Onze wereld word al eeuwen gedomineerd door mannelijke destructieve yang energie die uit balans is. Dat zorgt ervoor dat we allemaal uit balans zijn, mannen, vrouwen en ook de natuur. Er is zoveel hebzucht, haat, oorlog en ellende die deze wereld nog dient te transformeren tot licht. Maar het goede nieuws is dat het watermantijdperk waar we zo naar hebben verlangd is aangebroken. De tijd is gekomen dat wij vrouwen weer in ons kracht gaan staan en yin energie dragen en uitstralen naar de wereld. Zo kunnen wij de wereld iedere dag een stukje helen.

Wij zijn Godinnen, we zijn het alleen vergeten. Het is de tijd om ons dit te gaan herinneren. Dat de kracht die we zoeken, in onszelf zit. Ons weer gaan verbinden met ons hart, ziel en ons lichaam. Ons weer gaan verbinden met het goddelijke in ons, met moeder aarde en haar natuur en magie. En daarbij onze ware natuur omarmen. Wij zijn licht en liefde. En wij mogen dit licht laten zien en uitdragen.

Tijdens de cirkel gaan we samen verbinden, samen zijn, liefde delen en een prachtig mooi liefdevol veld creeeren waarin we thema’s die in ons allen leven doorvoelen en samen dragen. Tijdens vrouwencirkels ontstaat er altijd iets magisch. Onze oerkracht, wijsheid, liefde en zachtheid word verspreid onder elkaar. En ik ga altijd met zo een fijn gevoel naar huis. We hebben het in deze tijd zo hard nodig.

Wat je kunt verwachten tijdens de vrouwencirkel:

 

– Verbinden en delen van wat er allemaal speelt op dat moment in ons leven
– Meditatie (kort of lang afhankelijk van de energie in de groep)
– Stukje lezen uit een inspirerend boek van bijvoorbeeld de 13 grootmoeders en daar even over praten met elkaar
– Energetische oefeningen ( wat zich dan aandient in de energie)
– Dansen, drummen, klankschalen, fijne muziek (wat zich aandient op dat moment)

De cirkel

Elke volle maan of tijdens elk natuurfeest wordt er op locatie door mij een vrouwencirkel gehouden. De locatie word afhankelijk van het seizoen binnen of buiten gehouden. Wat er op dat moment zich aandient als locatie.

Tijdens deze bijeenkomsten verbinden wij ons met de vrouwelijke energie. De elementen, de natuur, krachtdieren, goden en godinnen. En laten wij de energie zichzelf sturen naar wat er die dag in onszelf geheeld mag worden. We lezen een stukje uit een boek wat op dat moment de aandacht vraagt. We stemmen ons af op de energie van het goddelijke via meditatie. We eren de natuur en de godinnen van dat moment. En ook doen we gezamenlijk met met elkaar delen wat er speelt in ons leven. We kunnen drummen, mantra’s zingen, eigenlijk alles wat zich aandient en waar behoefte naar is.

Mijn verbinding met de bron en wat ik toevoeg aan de cirkel:

Ik voel zelf een hele sterkte aantrekkingskracht met de Godinnen. Ik resoneer ontzettend met Gaia (moeder aarde), Lakshmi, Maria Magdalena, Isis, Lilith, Demeter en Kuan Yin. En het sjamanisme met de bijbehorende rituelen om de natuur, de maan, de spirits, de krachtdieren en de natuurwezens te eren. Het engelenrijk en de oude werelden Lemurie, Atlantis en Egypte met de piramides en de Ankh.  En tijdens de vrouwencirkel maak ik gebruik van deze verschillende energieen.

De boeken waar we stukjes uit lezen

Ik ben onder andere geinspireerd geraakt door de boeken over de Grootmoeders. De oermoeders van de aarde. Die ons helpen bij het herstellen van de Yin energie op Aarde via ons vrouwen. Yin en yang weer in balans te brengen, door het terughalen van de vrouwelijke yin energie. Prachtig mooie boeken. Het boek van Tessa Koop Cosmic Woman sluit hier ook zo mooi op aan, ook zo verteld over de 13 grootmoeders. Of het boek magie van Godinnen van Aurora Kane. Met prachtige beschrijvingen over de godinnen.

Vrouwencirkel

Elke volle maan of tijdens elk natuurfeest wordt er op locatie (wat zich op dat moment aandient, omgeving Uithoorn)  door mij een vrouwencirkel georganiseerd.

Voel je  vrij om contact met mij op te nemen en om je bij onze groep te voegen. Zet dan even in het contactformulier dat je contact wil opnemen voor de vrouwencirkel.
De cirkels zijn op donatiebasis via het balance systeem.  Je geeft wat je het waard vind en kan missen.